U sklopu Erasmus+ programa naš fakultet imao je čast ugostiti dr. sc. Nikolinu Gaćinu s Veleučilišta u Šibeniku, koja je održala izuzetno zanimljivo i edukativno predavanje na temu „Specifičnost prehrane kod poremećaja metabolizma glutena“. Predavanje je bilo otvoreno za javnost, a osim naših studenata, s posebnim zadovoljstvom ističemo sudjelovanje učenika Nove gimnazije u Mostaru, koji su pokazali veliki interes za temu i aktivno sudjelovali u raspravi. Nakon teorijskog dijela, u našem laboratoriju je održana kratka praktična vježba pod vodstvom asistentica Martine Arapović i Sare Ćuk. Tijekom vježbe prikazana je metoda „ispiranja“ tijesta vodom, kojom se jasno i vizualno demonstrira prisutnost glutena u tijestu – voda poprima karakteristično bijelo obojenje. Zahvaljujemo dr. sc. Nikolini Gaćini na inspirativnom predavanju te svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju i interesu.

VGUK

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top