U organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka te uz suorganizatore među kojima je i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, u Osijeku je 6. i 7. lipnja 2024. godine održan 4. međunarodni kongres Food Industry By-products. Kongres se bavi temama kružnog gospodarstva u preradi i proizvodnji hrane, potencijalnim iskorištavanjem nusproizvoda prehrambene industrije u različitim sektorima ali i globalnim izazovima poput gladi, klimatskih promjena i zaštite okoliša
Samom otvorenju skupa nazočili su predstavnici ministarstava, institucija, jedinica lokalne samouprave, članovi akademske zajednice, nevladinih udruga i predstavnika struke.
U sklopu kongresa promovirana je monografija „Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – knjiga 5“ na kojoj su zaposlenici i suradnici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta autori i koautori čak 5 poglavlja.
Također na Kongresu su djelatnici APTF-a sudjelovali s više posterskih i usmenih priopćenja.
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875