1

Terenska nastava za studente druge i treće godine preddiplomskog studija Prehrambene tehnologije, te prve i druge godine diplomskog studija Prehrambene tehnologije smjerovi Prehrambenog inženjerstvo i Nutricionizam organizirana je u obliku posjete trima tvornicama: Leda, Šišovi i Brankcaffe. Studenti su išli uz pratnju izv. prof. Anite Lalić, docenata Leone Puljić, Nikoline Kajić, Joze Ištuka, te višeg asistenta Maria Kovača.

Najprije su se zaputili prema Širokom Brijegu gdje su posjetili mjesto punjenja prirodne izvorske vode Leda. Domaćini su vrlo jasno i nesebično podijelili sa studentima svoje znanje te ih proveli kroz cijeli tijek proizvodnih procesa, od formiranja plastične ambalaže za punjenje vode, do samog procesa punjenja, zatvaranja, etiketiranja, pakiranja i finalnog proizvoda.

Studenti su dan nastavili odlaskom do Mesne industrije Šišović i Mljekare Rakitno. Za vrijeme posjete su imali priliku upoznati proces prerade mesa i mlijeka. Prošli su kroz sve prostorije proizvodnje, od ulaska stoke, klaonice, prostorija za predhlađenje i hlađenje, mljevenje mesa te do pakiranja i skladištenja.

Na kraju napornog dana studente je razbudio pogled na visoke silose uz pun i snažan miris Brankcaffe kave.

Zahvaljujemo se domaćinima na izdvojenom vremenu i gostoprimstvu, naši studenti su uživali te su bogatiji korisnim i praktičnim znanjima.

 

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top