2 2024 04 22 11 29 25 Scm3

Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Ivan Ostojić, i ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru, Anita Glibić, potpisali su sporazum o suradnji na temelju kojega će studenti obavljati praksu u Studentskom centru. 

Dekan Ostojić se zahvalio ravnateljici Glibić što je prepoznala potrebu i omogućila studentima da obavljaju praktični dio nastave u Studentskom centru Mostar.

Na ovaj način se trajno rješavanja pitanje prakse studenata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Ranijih godina smo imali problem sa organizacijom ovog vida nastave jer smo bili primorani koristiti ugostiteljske objekte. Studentski centar Sveučilišta u Mostaru je dio naše zajednice i bilo je logično da krenemo ovakvim putem. Nadam se da će i buduće generacije naših studenata dio nastave koji je vezan za određene module unutar Studija prehrambenog inženjerstva i prehrambene tehnologije imati priliku da se upoznaju sa praktičnim dijelom nastave u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru. Vjerujemo da ova institucija zadovoljava sve potrebe koje naši studenti imaju tijekom praktičnog rada jer su brojni naši moduli vezani za obradu, pripremu hrane - poručio je dekan Ostojić nakon potpisivanja sporazuma o suradnji. 

I ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić izrazila je zadovoljstvo jednim ovakvim sporazumom koji će donijeti još jedan iskorak u obrazovanju na SUM-u. 

Naš studentski restoran zapošljava 10 kuhara i dnevno isporučimo preko 1000 obroka. Stoga smatram kako je ovo zaista prostor gdje će studenti u praksi moći vidjeti sve procese proizvodnje i obrade hrane. Posebno me veseli činjenica što će studenti unutar naše institucije dobiti priliku za kvalitetnije obrazovanje i ovo je još jedna lijepa priča unutar našega Sveučilišta. Sporazum kojeg danas potpisujemo temelj je naše buduće suradnje, a ona nije samo da studenti imaju praksu u Studentskom centru nego da i naši stručnjaci po potrebi održe predavanja na Agronomsko-prehrambenom fakultetu i dodatno približe studentima tu praktičnu sliku onoga što bi u budućnosti oni trebali raditi. Studentski centar Sveučilišta u Mostaru ostaje otvoren za sve projekte koji će unaprijediti kvalitetu studiranja na Sveučilištu i naša je obveza da tome doprinesemo što više možemo. I ova suradnja o kojoj danas govorimo je dokaz da uspješno kročimo tim stazama - zaključila je ravnateljica Glibić. 

Događaju je nazočila i prodekanica za nastavu Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Anita Ivanković, koja je dodala kako je laboratorijski i praktični rad iznimno važan budući da se radi o biotehničkom fakultetu. 

Imali smo ranijih godina problema s dijelom održavanja stručne prakse, ali suradnja sa Studentskim centrom te probleme trajno otklanja. Osobito nam je drago da cijela ova priča ostaje u obitelji Sveučilišta u Mostaru - zaključila je prodekanica Ivanković. 

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top