U organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera iz Osijeka i brojnih suorganizatora, među kojima je i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, u Dubrovniku je 11.-16. veljače 2024. godine održan 59. hrvatski i 19. međunarodni simpozij agronoma (SA2024). Simpozij je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede te Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Skupu su nazočili predstavnici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru s radovima u okviru pojedinih sekcija. Posebnu pozornost privukao je rad Stipe Ivića, studenta doktorskog studija Agronomskog i prehrambenog tehnološkog fakulteta, pod vodstvom mentorice izv.prof. dr.sc. Ana-Marije Jagatić Korenika s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i komentora izv.prof. Višnje Vasilj s Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta u Mostaru. Rad pod naslovom „Role of non-Sacchoromyces yeasts in the aromatic profile of cv. Babić red wines“ prezentiran je u poster sekciji Vinogradarstvo, enologija i pomologija, a prezentirani poster je dobio prvu nagradu - certifikat za nove spoznaje u vinarstvu, primjeni non-Saccharomyces kvasaca u obogaćivanju arome profila vina Babić i za dobivene rezultate u sekciji Viticulture, Enology and Pomology.
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875