IMG 1017 Min

Studenti prehrambene tehnologije, prehrambenog inžinjerstva i zootehnike su u petak, 12.4.2019. godine, u sklopu terenske nastave te u pratnji asistenata i profesora, posjetili Mesnu industriju Šišović i Mljekaru Rakitno. Studenti su za vrijeme posjete imali priliku neposredno upoznati tehnološki proces prerade mesa i mlijeka. Također ,upoznali su se sa Labaratorijskim analizama  mesa i mlijeka koje se koriste prilikom ulaza sirovine u prerađivački proces, zatim prezentirani su im bitni  sustavi kontrole kvalitete sa posebnim osvrtom na kritične  točke prerade  mesa i mlijeka.

Obilazak ovih pogona organiziran je u okviru zajedničke terenske nastave iz kolegija: Sirovine animalnog porijekla , Tehnologija prerade sirovina animalnog porijekla, Mikrobijologija hrane, Autohtoni mliječni proizvodi, Autohtoni mesni proizvodi , Prerada mesa, Prerada mlijeka, Uzgoj preživača.  Ovim putem se još jednom zahvaljujemo ljubaznim domaćinima. 

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top