1

Studenti treće godine preddiplomskog studija prehrambene tehnologije i druge godine diplomskog studija prehrambeno inženjerstvo su u petak, 11. 05. 2018. godine, u sklopu terenske nastave te u pratnji više asistentice Leone Puljić, posjetili mljekaru Livno i mesnu industriju Pavić, koji se nalaze u Livnu. Obilazak ovih pogona organiziran je u okviru zajedničke terenske nastave iz kolegija: Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla, Autohtoni mesni proizvodi i Autohtoni mliječni proizvodi.

U mljekari Livno studentima je prezentiran tehnološki proces proizvodnje tradicionalnog Livanjskog sira, Cincara, Trapista te ostalog proizvodnog asortimana ove mljekare. Studenti su upoznati sa svim etapama proizvodne ovih vrhunskih sireva kao i sa kontrolom kakvoće kako ulaznih sirovina tako i konačnog proizvoda.

Obilaskom mesne industrije Pavić, koja je smještena u modernom novootvorenom pogonu, studenti su imali priliku upoznati se sa tehnološkim procesom proizvodnje širokog spektra polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda iz bogatog asortimana ove firme. Također, upoznali su se i sa proizvodnjom nekih tradicionalni mesnih specijaliteta kao što je Livanjski pršut, Livanjska pečenica, Buđola…

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo ljubaznim domaćinima.

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top