Sukladno Natječaju za upis studenata u prvu godinu studija akademske 2024./2025. god., pristupnici mogu izvršiti upis u prvu godinu preddiplomskog studija prehrambene tehnologije u statusu redovitih studenata koji sami plaćaju svoj studij.

Rang Lista

Upisi se vrše u referadi Fakulteta od 8. - 19. 07. 2024. god. u vremenu od 9-12h.

Prilikom upisa studenti su obvezni donijeti:

  1. Originalne dokumente (ako su se natjecali s ovjerenim preslikama)
  2. Upisni materijal uzima se na fakultetu i plaća se uz upisninu.
  3. Jedna fotografija formata 4x6 cm
  4. Uplatnicu od 10,00 KM za Studentski zbor Sveučilišta -Žiro račun Studenskog zbora Žiro račun (KM):3381302231566875
  5. Uplatnicu za troškove studija-školarina za I. semestar u iznosu od 900,00 KM. (upisnina i upisni materijal). Žiro račun (KM): 3381302271314953

U akademskoj 2024./2025. godini Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet vrši prijavu i upis u prve godinu preddiplomskih studija prema sljedećem planu:

Prijave se dostavljaju preko online platforme upisi.sum.ba od 24. lipnja do 5. srpnja 2024. godine za I. (srpanjski) razredbeni rok, prijave isključivo online putem, uz dostavljanje originalne dokumentacije na upisnom roku koji je od 8. do 19. srpnja 2024.

Prijava i upisi u prvu godinu preddiplomskih studija akademske 2024./2025. godine


Kako popuniti upisni materijal

Upute za online upis

 

U periodu od 9.7.2024 do 11.7.2024. predstavnici APTF-a, Marija Banožić i Antonio Stipanović su sudjelovali na obuci pod nazivom „Food loss reduction: a global challenge“ na Sveučilištu Cranfield – Ujedinjeno Kraljevstvo. Sveučilište u Cranfieldu jedno je od najprestižnijih Britanskih Sveučilišta, orijentirano na poslijediplomske studije i suradnju s industrijom. Obuku su izvodili međunarodni stručnjaci iz područja poljoprivrede i znanosti o hrani, a uključivala je niz predavanja i radionica za sudionike iz više od 20 europskih zemalja. Obuku je otvorila dr. Rosa Rolle iz Europske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). Drugi dan obuke organiziran je posjet tvrtki G's Growers, najvećem Britanskom proizvođaču povrća. Polaznici su imali priliku naučiti nešto o ESG (ekološkim, društvenim i upravljačkim) aspektima poslovanja organizacije te promjenama koje uvode kako bi postali ugljično neutralni do 2030. godine. Također posjetili su suvremenu tvornicu gljiva i upoznali te s cjelokupnim procesom uzgoja, branja i pakiranja te posjetili jednog od uzgajivača salate. Treći dan obuke bio je posvećen korištenju različitih alata i baza podataka u procjeni rizika i upravljanju otpadom od hrane.

VGUK

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top