Ime i Prezime Anita Lalić
Adresa Mostar
Telefon 00387 36 337 129
Email

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Znanstveno-nastavno zvanje izvanredni profesor
Područje znanstvenog rada Prehrambena tehnologija

 

OPŠIRNIJE

Nastavna djelatnost

 

Preddiplomski studij

Procesi u prehrambenoj industriji

Diplomski studij

Prehrambeno inženjerstvo, Opasnosti vezane uz hranu, Tehnologija slada i piva

Doktorski studij

 

Znanstveni interesi

Tehnologija piva, mlijeka, opasnosti vezane uz hranu, nutricionizam

Akademske kvalifikacije

2016.god. Doktorica znanosti iz znanstvenoga podruĉja biotehniĉkih znanosti, znanstvenog polja prehrambene tehnologije Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveuĉilišta u Zagrebu Naslov disertacije: “Utjecaj ultrazvuka visokoga intenziteta na mlijeĉnu mast i senzorska svojstva mlijeka

Znanstveni i stručni projekti

2014. god.
Projekt EU-QMS B&H: „Support to Introduction of Quality Management Systems in Bosnia and Herzegovina” implentiran od strane D'Appolonie.
Suradnik
2018 - 2021. god.
Projekt “Harmonization and Innovation in PhD Study Programs for Plant Health in Sustainable Agriculture – HarISA (ref. No. 598444-EPP-1-2018-1-HR-EPPKA2-
CBHE-JP), koordiniran od strane Sveuĉilišta u Zagrebuby the University of Zagreb, Croatia.
Ĉlan radnog paketa koji se odnosi na opasnosti vezane uz hranu

Članstvo u društvima

 

ZNANSTVENA BIBLIOGRAFIJA

Knjige

 

Stručne knjige i priručnici

 

Znanstveni radovi u CC i CAB  časopisima (a1 i a2)

Tišma, M., Jurić, A., Bucic-Kojić, A., Panjiĉko, M., Planinić, M. (2018) Biovalorization of brewers’ spent grain for the production of laccase and polyphenols, Journal of the Institute of Brewing, 124 (2), 182-186.


Jurić, A., Delaš, I., Vukusić, T., Milosević, S., Režek Jambrak, A., Herceg, Z. (2016) Influence of gas phase plasma and high power ultrasound on fatty acids in goat milk, American Journal of Food Technology, 11 (4), 125-133.


Jurić, A., Ćorić, N., Odak, A., Herceg, Z., Tišma, M. (2015) Analysis of total polyphenols,bitterness and haze in pale and dark lager beers produced under different mashing and boiling conditions, Journal of the Institute of Brewing 121 (4), 541-547.


Ljubić, A., Jurić, A., Lisak Jakopović, K. (2015) Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fermentaciju mlijeka bifidobakterijama, Mljekarstvo 65 (2), 71-80.

Ostali znanstveni radovi u drugim časopisima

 

Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima

 

Radovi u postupku objavljivanja

 

Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.

 

Medić, H., Vidaĉek, S., Marušić, N., Jurić, A., Petrak, T., Mazija, H. (2010) Multicomponent holocene mineral compound given in feed does not influence quality of chicken meat. XIIITH European poultry conference, Tours, Francuska.

Sažeci u zbornicima skupova s međunarodnim sudjelovanjem

Jurić, A., Maestro, D., Causevic A., Jurisic M. (2019) Usmeno izlaganje: Analysis of Potential Health Risks in Bosnia and Herzegovina`s Craft Beers. 3rd Asian Conference on Science, Technology & Medicine, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati, 12.- 14.2.2019.


Pavlović, I., Voljevica, A., Primorac, J., Jurić, A. (2018) Poster: Otpadno jestivo ulje. 1. MeĊunarodna studentska GREEN konferencija, Osijek, Hrvatska, 17.- 18.5.2018.


Šibalić , D., Planinić, M., Jurić, A., Bucic-Kojić, A.,Tišma, M. (2018) Poster: Profil polifenola tijekom proizvodnje piva: od sirovina do finalnog proizvoda. XII. susret mladih kemijskih inženjera, Zagreb, Hrvatska, 20.-23.2.2018.


Jurić, A., Delaš, I., Stulić, V., Vukušić, T., Milosević, S., Režek Jambrak, A., Herceg, Z. (2016) Poster: Utjecaj ultrazvuka visokoga intenziteta na mlijeĉnu mast i senzorska svojstva kravljeg mlijeka. 42nd Croatian dairy experts symposium, Lovran, Hrvatska, 10.- 11.11.2016.


Jurić, A., Delaš, I., Vukušić, T., Milosević, S., Režek Jambrak, A., Herceg, Z. (2016) Usmeno izlaganje: Influence of gas phase plasma and high power ultrasound on fatty acids in goat milk. SPEHES- ANTALYA – 2016 INTERNATIONAL Conference “Studies in Politics, Education, Health, Engineering and Sociology“, Antalija, Turska, 24.-25.6.2016.


Odak, L., Jurić, A., Ĉubel, I., Zelić, B., Tišma, M. (2016) Poster: Primjena pivskog tropa u proizvodnji biotehnoloških produkata. XI. susret mladih kemijskih inženjera, Zagreb, Hrvatska, 18.-19.2.2016.


Banožić, M., Ljubić, A., Pehar, M., Ištuk, J., Jurić, A. (2015) Poster: Razlike u statusu uhranjenosti studenata obzirom na profil obrazovnog programa. 6. studentski kongres „Prehrana i kliniĉka dijetoterapija“, Rijeka, Hrvatska, 12.-14.6.2015.


Jurić, A., Banožić, M. (2014) Usmeno izlaganje: Kozje mlijeko i proizvodi od kozjeg mlijeka kao potencijal u proizvodnji funkcionalnih proizvoda. 5. studentski kongres „Prehrana i kliniĉka dijetoterapija“, Rijeka, Hrvatska, 13.-15.6.2014.


Jurić, A., Ĉorić, N., Odak, A., Tišma, M. (2014) Poster: Utjecaj razliĉitih hmeljnih pripravaka, vremena dodatka hmelja i uvjeta ukomljavanja na ukupne polifenole i bistroću kod svijetlih i tamnog lager piva.
X. susret mladih kemijskih inženjera, Zagreb, Hrvatska, 21.-22.5.2014.


Medić, H., Vidaĉek, S., Marušić, N., Jurić, A., Petrak, T., Mazija, H. (2010) Poster prezentacija: Multicomponent Holocene Mineral Compound Given in Feed does not Influence Quality of Chicken Meat XIIIth European Poultry Conference, Tours, Francuska, 23.- 27.8.2010.

Druge vrste radova

 

Članstvo u uređivačkom odboru znanstvenih časopisa

Asian Journal of Emerging Reasearch

Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh