1621845936522

U sklopu programa mobilnosti Erasmus+ Dekan Fakulteta dr.sc. Ivan Ostojić, izv.prof. i prodekanica za međunarodnu suradnju dr.sc. Adrijana Filipović, izv.prof. boravili su od 17. – 21. svibnja 2021. u Križevcima na Visokom gospodarskom učilištu u svrhu izvođenja nastave i kombiniranog boravka u svrhu stručnog usavršavanja i predavanja. U sklopu ove posjete za studente viših godina specijalističkog studija Bilinogojstvo VGUK-a, dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je održao predavanja iz područja zaštite bilja na temu „Fizikalne mjere zaštite biljaka u ekološkoj poljoprivredi s posebnim osvrtom na SIT (Sterile insect technique) metodu“ za što su studenti pokazali posebno zanimanje. Prof. dr.sc. Ostojić je na temu zaštite, programa koje nudi VGUK i projekata koji su rađeni na ovu temu, kao i o budućoj znanstveno stručnoj suradnji razgovarao sa dekanicom u Križevcima Dr.sc. Marijana Ivanek-Martinčić. Prodekanica je također održala veći broj predavanja različitim studijskim grupama i godinama, promovirajući djelatnosti, nastavni plan i program Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog Fakulteta, te mogućnosti stručnog usavršavanja na APTF-u.

Kroz ova izlaganja su svakako predstavljena prirodna i kulturna bogatstva koja nudi grad Mostar, s posebnim osvrtom na studentski život u gradu Mostaru. Tijekom posjete VGUK prof. dr.sc. Filipović je bila na stručnom usavršavanju u laboratoriju za agrokemijska ispitivanja pod vodstvom dr.sc. Ivke Kvaternjak, s kojom je također razmijenila vrijedna iskustva. Iskreno se nadamo da će ovakava posjeta ne samo uroditi novim poznanstvima, nego da će postati početak jedne dugogodišnje suradnje. Tijekom boravka, pod vodstvom Erasmus koordinatorice, mr.sc. Renate Husinec, imali smo prilike obići pokušališta VGUK-a, laboratorije, biljni, animalni dio i komunicirati s djelatnicima i studentima Učilišta, upućujući nas na posebnosti svog zavičaja, autohtonost i izvornost biljnog i životinjskog svijeta, koje oni vrijedno čuvaju i brinu se o njima. Posebno iskustvo dr.sc. Ivanek-Martinčić i mr.sc. Husinec su nam upriličili u obilasku svih vrijednijih povijesnih znamenitosti grada Križevaca. Svoja iskustva i dojmove dekan i prodekanica APTF-a imali prilike podijeliti na lokalnoj Radio postaji Križevci, zajedno sa našim studenticama koje trenutno borave na VGUK u sklopu provedbe programa stručne prakse, Maja Balta i Matea Terzić, na koje smo posebno ponosni. Studentice su već u sklopu tromjesečnog trening programa mobilnosti provele pola planiranog razdoblja na različitim aktivnostima uz koje su vrijedno odrađivale praktične zadatke na OPG-ma koji djeluju u bliskoj suradnji sa Učilištem, kako bi dobili izvorne podatke koje će objaviti i prezentirati u sklopu svojeg diplomskog rada. Da bi mogli iskusiti bar dio onoga što program mobilnosti nudi našim studentima, možete pogledati u snimci koju su s našim studenticama koje tamo trenutno borave priredili djelatnici Visokog učilišta u Križevcima

Link:

Na učilište stigle studentice sa Sveučilišta u Mostaru

Erasmus Studentice na praksi u Učilištu

Nastavnici su u sklopu sudjelovanja u programu mobilnosti predstavili Fakultete i mogućnosti koje ono nudi inozemnim studentima i nastavnicima, proširili su mrežu kontakata i ojačali suradnju inozemnih ustanova s APTF-om.  Također su proširili svoja znanja, kompetencije i vještine relevantne za rad sa studentima, te znanstveni i stručni rad na Fakultetu.

Prema jednoj poznatoj izreci Oriovčanina dr. Gundruma „Putovanje prosvjetljuje mlade, a stari postaju iskusniji“. Vođeni ovom mišlju, nadamo se da će sve veći broj studenata i nastavnika odabrati Erasmus program mobilnosti da prošire svoj vidokrug djelovanja, upotpune svoja znanja, steknu nova poznanstva i prihvate mnogo čega što nam program mobilnosti može pružiti.

Vodič za studente

Vodic

HarISA

Harisa Logo

O projektu HarISA

VGUK

Krizevci Logo

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh