20190201120907 IMG 0044 Min

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru rezidbom vinograda obilježilo je početak radova u sveučilišnom vinogradu u Pokušalištu Rodoč. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo da je vrijeme započeti proces rezidbe kako bi se pripremili vinogradi i stavili u svoju funkciju, kako to i nalažu vrijeme i procedure obrade ove kulture. Sveučilište i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet ulaze u proizvodnju eko hrane. Na Pokušalištu Rodoč studenti obrađuju zasade višnje, smokve, šipka, kupine, maline te ljekovitog i aromatičnog bilja.

Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Ostojić je istaknuo kako je prije 12 godina zasađen vinograd.„Imamo domaće sorte žilavka i blatina te jedan kolekcijski nasad u kojem su zasađene autoktone vrste sorte s područja Hercegovine. Na nekin način želimo sačuvati te sorte od zaborava s obzirom da su pronađene u malim količinama. Ovo je veliki korak za nas, jer od ove godine imamo pokrenut novi smjer Vinogradarstva i vinarstva te će studenti ovdje obavljati praksu“, kazao je dekan dr. Ostojić. Menadžment Sveučilišta u Mostaru na ovaj način želi pokazati kako Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet ima veliki potencijal u proizvodnji hrane, a procesi na tom području će se intenzivirati. Proizvodnjom hrane može se postići samoodrživ sustav fakulteta, ali i tim dodatnim sredstvima unaprijediti praktičnu nastavu kroz opremanje laboratorija i potrebnih prostorija.

WATER FOR ALL 2019

Voda Min

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Email: aptf@sum.bareferada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381002200282256 
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393380604811081508;

ID: 

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh