M Aptf

Izaslanstvo Općine Ljubuški boravilo je u radnoj posjeti Sveučilištu u Mostaru te su tom prigodom održali nekoliko važnih sastanaka s ciljem jačanja dvosmjerne komunikacije, formaliziranja odnosa kako bi u konačnici sinergijski napravili iskorake.

Budući da su primarne grane razvoja Općine Ljubuški poljoprivreda i turizam posjetili su Agronomski i prehrambeno-tehnološki. Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. Ivan Ostojić zajedno sa suradnicima je istaknuo kako surađuju s Ministarstvom gospodarstva ZHŽ u izradi Strategije ruralnog razvoja te da je u poljoprivredi prvo potrebno ispitivanje kvalitete i sastava tla kako bi se mogle odrediti sorte i kulture koje bi se uzgajale, a područje općine Ljubuški ima razvojni potencijal.

Izaslanstvo Općine Ljubuški činili su načelnik Nevenko Barbarić, ministar financija u Vladi Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević, gvardijan Franjevačkog samostana na Humcu fra Dario Dodig te Vedran Markotić, direktor javnog poduzeća Parkovi Ljubuški.

Uprava Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem upoznala je načelnika i suradnike s trenutnim procesima na Sveučilištu, od integracije, strategije do akcijskog plana provedbe Strategije za tekuću godinu, a posebno je naglašena društvena integracija u čemu veliku ulogu imaju lokalne zajednice. Načelnik Barbarić se složio kako je za uspjeh i iskorak potrebno plansko, strateško upravljanje, ali i praćenje postignutoga te pozvao akademsku zajednicu na suradnju s Općinom poglavito u strateškom planiranju. Osim toga, Sveučilište svojim kapacitetima može održavati različite edukacije, stručna predavanja te zajednički ulaziti u projekte.

 

Interreg Tekst Min

O projektu MD.net

Nutricionizam

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Email: aptf@sum.bareferada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381002200282256 
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393380604811081508;

ID: 

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh