1

Studenti treće godine preddiplomskog studija prehrambene tehnologije i druge godine diplomskog studija prehrambeno inženjerstvo su u petak, 11. 05. 2018. godine, u sklopu terenske nastave te u pratnji više asistentice Leone Puljić, posjetili mljekaru Livno i mesnu industriju Pavić, koji se nalaze u Livnu. Obilazak ovih pogona organiziran je u okviru zajedničke terenske nastave iz kolegija: Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla, Autohtoni mesni proizvodi i Autohtoni mliječni proizvodi.

U mljekari Livno studentima je prezentiran tehnološki proces proizvodnje tradicionalnog Livanjskog sira, Cincara, Trapista te ostalog proizvodnog asortimana ove mljekare. Studenti su upoznati sa svim etapama proizvodne ovih vrhunskih sireva kao i sa kontrolom kakvoće kako ulaznih sirovina tako i konačnog proizvoda.

Obilaskom mesne industrije Pavić, koja je smještena u modernom novootvorenom pogonu, studenti su imali priliku upoznati se sa tehnološkim procesom proizvodnje širokog spektra polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda iz bogatog asortimana ove firme. Također, upoznali su se i sa proizvodnjom nekih tradicionalni mesnih specijaliteta kao što je Livanjski pršut, Livanjska pečenica, Buđola…

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo ljubaznim domaćinima.

Vodič za studente

Vodic

HarISA

Harisa Logo

O projektu HarISA

VGUK

Krizevci Logo

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh