VIRAL Vizual HAKATON 960x640px 01

Primijeniti znanje stečeno kroz fakultetsko obrazovanje, riješiti stvarne probleme s kojima se susreću poduzeća iz poljoprivrednog sektora u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori te se pritom dobro zabaviti sa svojima kolegama – sve će to imati priliku učiniti sudionici hackathona koji će biti organizirani u Banja Luci, Mostaru i Nikšiću u drugoj polovici svibnja.

Hackathoni, organizirani kroz projekt VIRAL sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program, bit će fokusirani na primjenu informacijskih tehnologija u poljoprivredi kroz razvoj softverskih i/ili hardverskih rješenja za izazove s kojima se suočavaju poljoprivredna poduzeća u svakodnevnom poslovanju. Kroz 48 sati, timovi sastavljeni od studenata fakulteta uključenih u implementaciju projekta radit će u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, INTERA Tehnološkog Parka i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis na razvoju ovih rješenja uz pomoć mentora iz različitih područja, a kroz program će imati priliku čuti i različite govornike te naučiti nešto više o prezentacijskim vještinama. Timovi će svoja rješenja prezentirati pred stručnom komisijom koja će izabrati one najbolje te ih nagraditi vrijednim nagradama.

Iza sebe imamo nekoliko natjecanja, a neka od njih su bila iznimno uspješna jer smo odnijeli pobjedu i stvorili temelj za daljnji razvoj naših ideja. Kao najveći benefit vidimo stečeno iskustvo, unaprjeđene vještine, ali i potpuno novi pogled na mogućnost ostvarivanja vlastitih poduzetničkih potencijala. Upravo zbog toga mislimo da su studentska natjecanja, pogotovo hackathoni važan alat u razvoju karijera svakog mladog čovjeka i takve prilike svi studenti trebaju iskoristiti.“, riječi su kojima je Ajdin Heldovac, sudionik nekoliko hackathona koje je organizirao INTERA Tehnološki Park, opisao svoje iskustvo. One su ujedno i najbolja pozivnica svim studentima da prate stranice projekta VIRAL i svih projektnih partnera kako bi bili u tijeku sa svim novostima i otvaranjem prijava.

Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

HarISA

Harisa Logo

O projektu HarISA

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top